Section
Drop element here!

Q&A with Conchita Wurst

Conchita Wurst, een getalenteerde artiest en performer, is de ambassadeur voor onze Rainbow Bottle 2022. Sinds zijn overwinning op het Eurovisiesongfestival is hij mensen met zijn kunst en muziek blijven inspireren om geluk na te streven. Conchita werkt samen met de Verenigde Naties aan de campagne “Free and Equal”, gericht op het bevorderen van gelijke rechten en een eerlijke behandeling van LGBTIQA+-mensen, en is zeer betrokken bij de strijd tegen discriminatie, met name voor de queer-gemeenschap

Wij hadden de kans om hem beter te leren kennen tijdens een leuk gesprek. Lees meer over zijn pad en zijn inzichten in de LGBTIQA+-gemeenschap:

1) Waarom heb je besloten om samen te werken met waterdrop® en welke boodschap wil je met deze samenwerking overbrengen?

Beide onderdelen van de campagneslogan "be proud" en "Drink More Water" zijn voor mij absoluut vanzelfsprekend. Trots zijn is natuurlijk een innerlijk gevoel dat je pas kunt ervaren als je echt in verbinding staat met jezelf en hebt geleerd om echt van jezelf te houden. Zelfliefde is in mijn ogen zelfzorg, van gezonde voeding over meditatie en yoga tot natuurlijk voldoende water drinken :-) Trots kunnen zijn en zich trots voelen betekent dus - voor mij althans - in het moment aanwezig zijn, open minded zijn en in verbinding met jezelf staan.

2) Zoals je ons de afgelopen jaren hebt geleerd: als je je volledige zelf durft bloot te geven, kan het resultaat alleen maar verbluffend zijn. Welk advies zou je geven aan mensen die de kracht niet vinden om volledig zichzelf te zijn?

Misschien is een goed beginpunt jezelf af te vragen: wat wil ik van het leven? Als je dat doel eenmaal helder voor ogen hebt - de dingen waar je naar verlangt - ga er dan voor! Wees flexibel op de weg ernaartoe en pas je aan als dat nodig is, wees geduldig en neem de tijd, maar verlies nooit je doel uit het oog en volg je eigen pad. Mijn persoonlijk doel is geluk

3) Je verwierf wereldwijde bekendheid dankzij je optreden op het Eurovisie Songfestival in 2014, een baanbrekend optreden in die tijd. Hoe denk je dat de perceptie van de queer performers, en in het algemeen van de queer samenleving, is veranderd in de afgelopen 8 jaar?

Ik heb het gevoel dat queerness in het gewone leven is aangekomen, en dat is fantastisch. Maar met alle vooruitgang die we lijken te maken in bepaalde delen van de wereld, lijkt het mij dat dit echt slechts een "gelukkig oppervlak" is, want 69 landen op onze planeet hebben nog steeds wetten die homoseksualiteit strafbaar stellen en in tien landen bestaat de doodstraf voor homo zijn nog steeds! Dit is zo schokkend en onaanvaardbaar! In bijna 70 landen is het nog steeds illegaal om te zijn wie je bent!

4) Kun je ons iets meer vertellen over de reis die je tot Conchita Wurst heeft gebracht? En wat heb je geleerd?

Ik heb altijd mijn instinct gevolgd en de persoon die ik in de spiegel zag, was de persoon waar ik van hield. En tot op de dag van vandaag hou ik er nog steeds van! Met Conchita heb ik een bepaald aspect van mezelf als mens gevonden, en mijn missie om mezelf volledig te leren kennen is nog steeds aan de gang! Wat ik geleerd heb, is dat alles een proces is dat we in ons op moeten nemen en dat natuurlijk moet vloeien.

5) Welke problemen, waar veel mensen misschien niet van op de hoogte zijn, ondervindt de LGBTIQA+ gemeenschap nog steeds?

Dagelijkse microagressie is nog steeds een probleem, zo erg zelfs dat veel mensen het niet eens herkennen als het tegen hen gericht is. Die agressie vermenigvuldigt zich als je een gekleurd queer persoon bent. Studies tonen aan dat zwarte transvrouwen de meest kwetsbare mensen in onze gemeenschap zijn. Dit is een zeer ernstig probleem en om het te veranderen, is de steun van onze eigen gemeenschap en onze bondgenoten nodig. We moeten dit gewoon allemaal leren en opgeleid worden om onze privileges te gebruiken en echte bondgenoten te worden voor degenen die afhankelijk zijn van onze steun!

6) Wie zijn jouw LGBTIQA+ rolmodellen?

Alok Vmenon https://www.instagram.com/alokvmenon/
Jonathan Van Ness https://www.instagram.com/jvn/
Janelle Monaé https://www.instagram.com/janellemonae/
Barbie Breakout https://www.instagram.com/barbiebreakout/
RuPaul https://www.instagram.com/rupaulofficial/
Cher https://www.instagram.com/cher/

Volg ons!

Er is altijd iets te beleven: volg ons nu op social media en wees altijd op de hoogte van de nieuwste producten, aankondigingen, promoties en nog veel meer. Onze geweldige community kijkt ernaar uit om je te mogen verwelkomen!