LUCY® Filter Carafe

GEBRUIKSAANWIJZING

Welkom in de wereld van LUCY®

Bedankt dat je de LUCY® Filter Carafe hebt gekozen als je nieuwe favoriete waterfiltersysteem. Kom meer te weten over het product en hoe je het moet gebruiken. Lees en volg de handleiding en de veiligheidswaarschuwingen zorgvuldig om de beste resultaten te garanderen.

Bekijk onze korte presentatievideo hier. http://go.waterdrop.com/filter-carafe-instructions

Inhoudstafel

1. Over de LUCY® Filter Carafe

2. Inhoud van het pakket

3. Voordat je aan de slag gaat - Tips voor het gebruik van je LUCY® Filter Carafe

4. Hoe te gebruiken

5. Filterprestaties van de de LUCY® Filter Carafe

6. Veelgestelde vragen

7. Veiligheidswaarschuwingen incl. verwijdering en garantie

1. Over de LUCY® Filter Carafe

 • De LUCY® Clarity Pad filtert chloor, maar ook bepaalde zware metalen, medicijnresten, oestrogenen* en andere grove deeltjes, zoals microplastic. Het behoudt gezonde mineralen als magnesium en calcium in het water.
 • Het verbetert merkbaar de smaak en geur van het kraanwater.
 • 1 LUCY® Clarity Pad kan ongeveer 240 plastic flessen van 500 ml vervangen en je jaarlijkse hoeveelheid plastic afval verminderen.
 • Duurzamer dan vergelijkbare filtratie-oplossingen dankzij een minimaal gebruik van plastic, en een recyclebare verpakking.
 • De LUCY® Filter Carafe biedt een zeer snel filtratieproces.
 • Filtratieprestaties getest volgens de Europese normen DIN EN 17093:2018 and DIN 10521:2009.
 • Gemaakt in Europa.
 • Alle onderdelen zijn BPA-vrij en gemaakt van voedselveilige materialen.
 • Een LUCY® Clarity Pad gaat ongeveer 4 weken mee en kan 120 L filteren indien dagelijks gebruikt,ook kan deze eenvoudig vervangen worden.
 • Zo ontworpen dat het in alle standaard koelkasten past.

*zie hoofdstuk 5 voor meer informatie

2. Wat zit er allemaal in?


1. 1x deksel, dat morsen voorkomt.

2. 1x binnencilinder* (850 ml), waarongefilterd water aan kan toegevoegdworden.

3. Glazen karaf (2 L) van kwalitatiefhoogwaardig en robuust borosilicaatglas.

4. 1x LUCY® Clarity Pad gemaakt van actieve koolstofvezels met een innovatieve ionenwisselingstechnologie (gepatenteerd en vervaardigd in Japan).

5. 1x filterhouder, die de LUCY® ClarityPad op haar plaats houdt voor eendoeltreffend filtratieproces.

3. Voordat je begint

Tips voor het gebruik van de LUCY® Filter Carafe

 • Was je handen met water en zeep voordat je het filterkussen plaatst, om contaminatie te voorkomen.
 • Gebruik enkel koud kraanwater (geen warm of koolzuurhoudend water).
 • Vervang de LUCY® Clarity Pad na het filteren van 120 L leidingwater (ongeveer om de 4 weken).
 • Gebruik geen waterdrop® producten of andere waterverbeteraars in de LUCY® Filter Carafe, omdat dit de Clarity Pad vervuilt en onbruikbaar maakt. Gebruik alleen kraanwater. 
 • Je kan je complete LUCY® Filter Carafe, inclusief de cilinder en Clarity Pad in de koelkast zetten om je water tot 24 uur fris te houden.
 • Als je de LUCY® Filter Carafe langere tijd (> 24 uur) buiten de koelkast hebt bewaard en met water hebt gevuld, moet je de karaf legen en opnieuw vullen met vers kraanwater. Als het water nog langer (> 1 week) buiten de koelkast in de karaf heeft gestaan, raden we aan ook de LUCY® Clarity Pad te vervangen. 
 • Gooi de LUCY® Clarity Pad weg bij het restafval.
 • Je kan je LUCY® Filter Carafe vullen met maximaal 2 L water per keer.
 • Was alle onderdelen bij voorkeur met een mild afwasmiddel zonder schurende reinigingsmiddelen en met de hand op max. 50 °C. Gebruik niet de schuurzijde van de spons aangezien dit krassen zou kunnen maken op de LUCY® Filter Carafe.
 • Verwijder de LUCY® Clarity Pad niet uit de houder tijdens de gebruiksduur ervan. Was de filterhouder bij het vervangen van de LUCY® Clarity Pad.
 • Als je een nieuwe LUCY® Clarity Pad wilt kopen, klik dan hier. /products/lucy-clarity-pad
 • Een gedetailleerde beschrijving over het gebruik van de LUCY® Filter Carafe vind je in hoofdstuk 4.

4. Hoe gebruik je de LUCY® Filter Carafe?

STAP 1

Pak de LUCY® Filter Carafe voorzichtig uit en verwijder de filterhouder uit de bodem van de binnencilinder.

STAP 2

Was alle afzonderlijke onderdelen grondig met milde schoonmaakmiddelen en warm water om eventuele productieresten te verwijderen. Gebruik niet de schurende kant van een spons, omdat die krassen op het materiaal kan maken.

STAP 3

Was je handen grondig met water en zeep. Pak de meegeleverde LUCY® Clarity Pad voorzichtig uit.

STAP 4

Plaats het LUCY® Clarity Pad in de filterhouder. De Clarity Pad is breekbaar, ga er voorzichtig mee om.

STAP 5

Bevestig de filterhouder aan de bodem van de binnencilinder door de filterhouder tegelijkertijd te drukken en draaien tot hij vastklikt.

STAP 6

Plaats de binnencilinder in de glazen karaf. Zorg ervoor dat het pijltje op de rand naar het midden van de schenktuit wijst.

STAP 7

Om de LUCY® Clarity Pad te activeren vul je de karaf met koud kraanwater om het filtratieproces te starten. Herhaal deze stap en gooi de eerste twee karaffen met het gefilterd water (ten minste 2 L) weg. De LUCY® Filter Carafe is nu klaar voor gebruik.

Voor een videohandleiding, ga naar http://go.waterdrop.com/filter-carafe-instructions 

5. De filtratieprestratie van de LUCY® Filter Carafe

De volgende stoffen kunnen worden uitgefilterd volgens de Europese normen DIN EN 17093:2018 en DIN 10521:2009. De tests werden uitgevoerd door het geaccrediteerde laboratorium Eurofins met 4 L per dag.

SubstantieNormvereisten60L90L120LZware metalen
Lood>90% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
Koper>80% (EN DIN 10521:2009)>97.5%>94.0%>90.1%Voor smaak en geur
Chlorine>80% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
2, 4, 6 TCP>50% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
Geosmine>50% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%Medicijnresten
ß-OestradiolGebaseerd op EN DIN 17093:2018>99.9%>90.7%>91.9%

Geldig voor de volgende modellen: LUCY® Clarity Pad 7 mm (zoals verkocht in Europa).

De geteste capaciteit is 120 L. Het geteste debiet is 4 L per dag.

Gebruikstemperatuur is 4°-30 °C.

Opslagtemperatuur is 0°-50 °C.

De temperatuur van het kraanwater is 4°-20 °C.

Alleen te gebruiken met drinkbaar kraanwater. Niet te gebruiken met water dat microbiologisch onveilig of van onbekende kwaliteit is, zonder een adequate desinfectie voor of na gebruik met de LUCY® Filter Carafe.

De tests werden uitgevoerd onder laboratoriumomstandigheden. De filtratieprestaties kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden van het water. De verontreinigende of andere stoffen die door dit waterbehandelingssysteem worden verwijderd of verminderd, zijn niet noodzakelijk aanwezig in je water.

6. Veelgestelde vragen en probleemoplossingen

Wat is het belangrijkste voordeel van dit product?
Als je de kwaliteit en smaak van het water wilt verbeteren en bepaalde substanties* uit het kraanwater wilt filteren, dan is dit product perfect voor jou.

Hoe kom ik aan nieuwe LUCY® Clarity Pads?
Je kan ze bestellen via onze website in pakketten van 3 of 6 stuks. [/products/lucy-clarity-pad]. 

Waarom is de LUCY® Filter Carafe een duurzame optie?
De LUCY® Filter Carafe is zo ontworpen dat de karaf langere tijd mee gaat. De LUCY® Filter Carafe zorgt ervoor dat het water elke dag betrouwbaar zuiver en verfrissend smaakt (bij gebruik volgens de voorschriften). Dit betekent dat je geen water in flessen meer hoeft te kopen in de supermarkt, waardoor je plastic afval vermijdt. Doordat je op dit moment meer water drinkt, werk je op de lange termijn aan een gezondere en duurzamere levensstijl.
*zie hoofdstuk 5 voor meer informatie

Wat reinigt beter: LUCY® Smart Cap of LUCY® Filter Carafe?
Terwijl de LUCY® Smart Cap tot 99,9999% van ziektekiemen zoals schimmels en bacteriën deactiveert en onderweg kan worden gebruikt, is de LUCY® Filter Carafe een product om thuis te gebruiken en *zie hoofdstuk 5 voor meer informatie zware metalen, chlorine, medicijnresten, oestrogenen en microplastic deeltjes te filteren. Ze hebben verschillende doeleinden en kunnen allebei een goede oplossing zijn voor jouw weg naar zuiver kraanwater.

Waarom loopt het water langzaam?
De LUCY® Clarity Pad kan verstopt zijn en dan is het tijd om hem te vervangen. Vervang het LUCY® Clarity Pad onmiddellijk.

Mijn gefilterd water proeft plots raar. Hoe komt dat?
Ofwel is de LUCY® Filter Carafe vuil, ofwel is de LUCY® Clarity Pad niet goed geïnstalleerd. Het is ook mogelijk dat het tijd is om de LUCY® Clarity Pad te vervangen. Maak de LUCY® Filter Carafe schoon en plaats een nieuwe LUCY® Clarity Pad op de juiste manier in de filterhouder.

Kan de LUCY® Filter Carafe kalksteen filteren?
De Filter Carafe filtert geen kalksteen. Kalksteen wordt gevormd uit het calcium dat in drinkwater aanwezig is. Het magnesium- en calciumgehalte wordt niet beïnvloed door het filter. We filteren de verontreinigende stoffen eruit en houden de gezonde mineralen in het water.

Ik heb kleine donkere deeltjes in mijn gefilterd water. Wat is hier de oorzaak van?
Als gevolg van het productieproces kunnen er tijdens de eerste keer vullen een lichte afslijting van kleine koolstofdeeltjes, herkenbaar als zwarte deeltjes, in je water terechtkomen. Wij raden aan de waterfilter enkele malen door te spoelen totdat de zwarte deeltjes zijn verdwenen.

7. Veiligheidswaarschuwingen en instructies voor de LUCY® Filter Carafe

Als gebruiker van de LUCY® Filter Carafe ben je verantwoordelijk voor het lezen en opvolgenvan de gebruiksaanwijzing alsook de veiligheidswaarschuwingen en instructies bij het gebruikvan de LUCY® Filter Carafe. De volledige en actuele versie van de gebruiksaanwijzing alsook deveiligheidswaarschuwingen en instructies zijn altijd online beschikbaar op www.waterdrop.nl. Voor meerinformatie; raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact op met het waterdrop® Support Team viainfo@waterdrop.com.

Gebruik de LUCY® Filter Carafe uitsluitend in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing alsook de veiligheidswaarschuwingen en instructies. Foutief gebruik van de LUCY® Filter Carafe kan leiden tot schade en verwondingen.

BELANGRIJK! Lees de gebruiksaanwijzing alsook de veiligheidswaarschuwingen en instructies zorgvuldig door voordat je de LUCY® Filter Carafe in gebruik neemt en zorg ervoor dat je deze goed begrijpt. 

De LUCY® Filter Carafe kan enkel gebruik worden met de LUCY® Clarity Pads. De filterefficiëntie is alleen getest met dit type filterkussen. De filterefficiëntie is niet getest met andere filterkussens.

Gebruik de LUCY® Filter Carafe niet wanneer deze beschadigd of veranderd is. Wanneer de LUCY® Filter Carafe of een van zijn onderdelen niet werkt of niet naar behoren functioneert, dien je het gebruik van de LUCY® Filter Carafe onmiddellijk te staken. 

Bewaar de LUCY® Filter Carafe op een droge, schaduwrijke en koele plaats. Stel hem niet bloot aan direct zonlicht.

Gebruik de LUCY® Filter Carafe alleen in een schone omgeving om contaminatie, waardoor bacteriën zich zouden kunnen vermenigvuldigen, te voorkomen.

Houd je LUCY® Filter Carafe uit de buurt van warmtebronnen, zoals de oven of het koffiezetapparaat.

Het gefilterd water uit de LUCY® Filter Carafe is uitsluitend bedoeld voor menselijke consumptie als drinkwater. Gelieve het direct na het filtratieproces te drinken.

Vervang de LUCY® Clarity Pad elke 120 L, dit is ongeveer na 4 weken, uitgaande van dagelijks gebruik door een gemiddeld gezin.

Zorg ervoor dat je een nieuwe LUCY® Clarity Pad klaar hebt liggen voor vervanging. We raden aan de LUCY® Clarity Pads in de originele verpakking op een koele en droge plaats te bewaren.

Tijdens de levensduur van een LUCY® Filter Carafe kan er kalkaanslag op het product ontstaan. We adviseren om de LUCY® Filter Carafe regelmatig te reinigen en te ontkalken met een gebruikelijke ontkalkingsvloeistof op basis van citroenzuur. Gebruik alleen milde schoonmaakmiddelen, geen schurende reinigingsmiddelen. Zorg ervoor dat je eerst de LUCY® Clarity Pad verwijdert.

Was alle onderdelen van de LUCY® Filter Carafe met de hand met een mild reinigingsmiddel bij een maximumtemperatuur van 50°C. Zorg ervoor dat je eerst de LUCY® Clarity Pad verwijdert.

De LUCY® Filter Carafe mag niet zonder toezicht door kinderen worden gereinigd en/of gebruikt.

Voorkom beschadiging van de LUCY® Filter Carafe. Behandel de LUCY® Filter Carafe met grote zorg om schade aan de onderdelen te voorkomen.

Filter alleen koud kraanwater.

Controleer de LUCY® Clarity Pad regelmatig. Als deze vuil is, moet het onmiddellijk worden vervangen.

De LUCY® Filter Carafe mag uitsluitend worden gebruikt met water dat is gekwalificeerd of dat naar behoren is getest om veilig te kunnen worden gedronken (drinkbaar kraanwater) volgens de geldende wetgeving. Houd je bij het gebruik van de LUCY® Filter Carafe aan de wettelijke vereisten of instructies van de betreffende autoriteiten voor maatregelen of behandelingen die nodig zijn om de drinkwaterkwaliteit te waarborgen of te verbeteren. Als de autoriteiten opdragen om het water te koken, moet het water dat is gefilterd uit de LUCY® Filter Carafe ook worden gekookt (en vervolgens worden afgekoeld voordat je het gebruikt met de LUCY® Filter Carafe). Nadat de autoriteiten een tijdelijk bevel of advies om het water eerst te koken, hebben ingetrokken, moet de LUCY® Filter Carafe grondig worden gereinigd en moet een nieuwe LUCY® Clarity Pad worden geplaatst voordat het kan worden gebruikt met niet-gekookt water.

Als gekookt water wordt aanbevolen door een medische zorgverlener voor bepaalde groepen mensen(bijv. baby’s, mensen met een verminderde immuniteit); geldt dit ook voor water dat is gefilterd met de LUCY® Filter Carafe. Ongeacht het gebruikte water wordt er aanbevolen om keukengerei van roestvrijstaal of waterkokers met verborgen verwarmingselement te gebruiken om het water te koken. Metname mensen die gevoelig zijn voor nikkel moeten apparaten van roestvrij staal of waterkokers metverborgen verwarmingselementen gebruiken om het water te koken.

Zodra je een nieuwe LUCY® Clarity Pad hebt geïnstalleerd, laat dan tenminste 2 L koud kraanwater door de LUCY® Filter Carafe lopen. Gooi de eerste 2 L water weg voordat je het gefilterde kraanwater uit de LUCY® Filter Carafe drinkt.

De LUCY® Clarity Pad is gevoelig aan veranderingen. Dit kan leiden tot een lichte afslijting van kleine koolstofdeeltjes in het gefilterde water, waarneembaar als zwarte stukjes. Als je kooldeeltjes opmerkt, raden wij je aan de waterfilter enkele malen door te spoelen totdat de zwarte stukjes zijn verdwenen.

Verwijdering

Zorg voor een correcte afvalverwijdering van de LUCY® Filter Carafe in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften. De verschillende onderdelen van de LUCY® Filter Carafe vereisen mogelijk verschillende verwijderingsmethoden. 

Verpakking van de LUCY® Filter Carafe: kan worden weggegooid bij het papierafval en is volledig recyclebaar. 

Verpakking van de LUCY® Clarity Pad: kan worden weggegooid bij het papierafval en is volledig recyclebaar.

LUCY® Clarity Pad: moet worden weggegooid bij het restafval.

Glazen karaf: kan worden weggegooid bij het restafval, of volgens de plaatselijke recyclingvoorschriften.

Plastic onderdelen: kunnen worden weggegooid bij het restafval of volgens de plaatselijke recyclingvoorschriften.

Aansprakelijkheid en garantie

Wij wijzen je erop dat waterdrop® geen enkele aansprakelijkheid van onze kant kan aanvaarden indien je de gegeven gebruiksaanwijzing alsook de veiligheidswaarschuwingen en instructies niet volgt.