Geen suiker, minder plastic.

De verleiding is groot: in een wereld die vervloekt is door Sugarplastic is het makkelijker dan ooit om naar je favoriete suikerhoudende drankje te grijpen. Terwijl iedereen zichzelf wijsmaakt dat het maar om één enkel flesje gaat, hebben we op de een of andere manier 171 biljoen aan stukjes plastic in de oceaan verzameld. Hoe kunnen we ons ontdoen van die flessen die ons leven teisteren met suiker en een steeds grotere hoeveelheid plastic? Nou, wij zijn hier met de oplossing.

Wist je dat?

Een gemiddeld persoon krijgt per week de grootte van een creditcard aan microplastic binnen.

Tegen 2050 zal de hoeveelheid plastic in de oceaan groter zijn dan het aantal vissen.

Elke minuut worden er 1,2 miljoen plastic flessen gebruikt. Slechts 9% wordt gerecycled.

Het is tijd om over je drankje na te denken.

Dit is hoe wij ons steentje bijdragen. Tot op vandaag bespaarden we:

28.883.150 plastic flessen

(laatste update: maart 2024)
Ontdek hoeveel plastic flessen en CO2 je tot nu toe hebt bespaard met waterdrop®.

Onze robuuste herbruikbare flessen helpen je afval te verminderen - hergebruiken, hervullen, herhalen!

Voor elke waterdrop® fles die je koopt, zamelen we 2 plastic flessen in.

We besparen tot 98% plastic en CO2-uitstoot in vergelijking met dranken in plastic flessen van 500 ml.

Wacht, dat is nog niet alles!

Via Plastic Bank halen we niet alleen twee plastic flessen uit het milieu voor elke verkochte fles - onze acties ondersteunen ook deze VN-doelen voor duurzame ontwikkeling:

Logo

Ontdek de impact van onze activiteiten op deze interactieve kaart met inzamellocaties voor plastic afval:

Geef de lege cups een tweede leven. Breng ze terug naar een waterdrop® winkel en wissel ze in voor Clubpunten.

Ontdek onze producten en begin vandaag nog met duurzaam drinken!

Of het nu voor je dagelijkse drankje of wekelijkse workout is, wij hebben wat je nodig hebt. Bekijk onze ruime selectie aan flessen uit glas en RVS met bijhorende doppen - er is voor ieder wat wils.

Het is onze missie om een positieve impact te hebben en dat kunnen we niet alleen! Bekijk de andere non-profit organisaties die we tot nu toe hebben gesteund:

Global Fund for Women, Sea Shepherd, Caritas Internationalis, Outright International, Queer Base & water.org

Veelgestelde vragen

De naam verraadt het al! Met Sugarplastic bedoelen we plastic wegwerpflessen gevuld met suikerhoudende dranken die ons verslaafd maken en laten verlangen naar meer.

Dit is hoe we 98% plastic en CO2 besparen:

Plastic:
Elk waterdrop® cupje weegt: 0,4 gram
Elke 500 ml plastic fles weegt: 20 gram

20 g - 0,4 g = 19,6 g / 20 g = 98%.

CO2:
CO2 per liter waterdrop®: 0,31 g
CO2 per liter PP-fles: 29 g

29 g - 0,31 g = 28,69 g / 29 g = 98,9%.

Terwijl sommige bedrijven een suikervrij label behalen door palmolie als alternatief te gebruiken, geloven wij in de natuurlijke smaak van fruit- en plantenextracten, lichtjes aangevuld met een vleugje zoetstof.

Onze cups zijn gemaakt van polypropyleen (PP). Na afweging hebben we besloten dat PP de meest milieubewuste optie is, omdat het het gemakkelijkst te recyclen is, geen giftige stoffen afgeeft, een relatief lage koolstofvoetafdruk heeft en veilig is voor de menselijke gezondheid.

100% ja! Breng ze gewoon naar een waterdrop® winkel bij jou in de buurt en je krijgt 5 punten voor elk cupje. Vind de dichtstbijzijnde winkel hier.

Onze cups kunnen samen met algemeen plastic afval worden gerecycled bij elke plastic inzamelpunt. Je kan ze ook in een van onze winkels inleveren voor 5 punten per lege verpakking. Vind de dichtstbijzijnde winkel hier.

We hebben ons best gedaan om plasticvrij te zijn, maar dat is op dit moment helaas niet mogelijk omdat de smaak en kwaliteit van onze producten voorop staan. Dat gezegd hebbende, zijn we voortdurend bezig met het experimenteren met nieuwe oplossingen en hopen we binnenkort plasticvrij te zijn.

Omdat onze Microdrinks vrij zijn van conserveringsmiddelen, wordt elke waterdrop® zorgvuldig verzegeld met een flinterdun laagje om de natuurlijke fruit- en plantenextracten binnenin te beschermen. Dit helpt ons de kwaliteit en versheid van ons product te garanderen.