Wat maakt een goed drankje, of in dit geval, een goede mocktail? Zijn het de fijnste ingrediënten? Het meesterschap achter de mixologie of de manier waarop het geserveerd of gepresenteerd wordt? Misschien is het het vermogen van een drankje om iets meer over te brengen dan enkel 'een geweldige smaak', bijvoorbeeld een gevoel of een herinnering? Zoals bij elke drank is er een bepaalde alchemie die deze ongrijpbare magie creëert. We zijn blij dat we dat op deze pagina's aan je kunnen laten zien en ontdekken!

Maar zoals met alle boeken, moeten we beginnen bij het begin...

Cocktails hebben altijd een kleurrijke rol gespeeld in onze moderne geschiedenis en hoewel de eerste cocktail een mysterie blijft, werden deze merkwaardige brouwsels in de loop der jaren al meerdere keren heruitgevonden. Met de opmars van veranderende smaken, gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten en initiatieven zoals Dry January of Tournée Minérale stijgt nu ook de populariteit van alcoholvrije cocktails aanzienlijk.

Terug naar het heden: geïnspireerd door de voorliefde van waterdrop® voor hydratatie, duurzaamheid en, bovenal, gedurfde maar perfect uitgebalanceerde smaken, was een mocktailboek al lang in de maak, waarbij de eerste aanzet, zoals zo vaak bij waterdrop®, werd gegeven door onze loyale Community. Kortom, dit boek is geïnspireerd door onze Community, maar is gewijd aan jullie allemaal.

Het nieuwe ontdekken en het beste ontwikkelen behoort tot ons DNA en dit uit zich in elk van onze mocktailrecepten. Met een Microdrink, Microtea, Microenergy of Microlyte bereid je eenvoudig een alcoholvrij drankje dat je een unieke smaakervaring biedt. Complex of uitgebalanceerd, zoet of pittig: elk recept is een springplank naar een nieuwe wereld die wacht om ontdekt en genoten te worden.

Dus laten we onszelf opnieuw de vraag stellen: wat maakt een goede mocktail? Voor waterdrop® is elk recept een bewijs van hard werken, een evolutie van een proces en een verfijnde afstemming van verschillende smaken. De recepten weerspiegelen onze voorliefde voor allesomvattende hydratatie en het grenzeloze potentieel dat een beetje verbeelding - en goede ingrediënten - kunnen bieden.

We hopen dat je net zoveel van onze recepten geniet als wij!