ICE TEA: Achter de schermen

ICE TEA: Achter de schermen

door Lauren Dethier

Eindelijk is het zover - de nieuwe ICE TEA Collection! Nu hij gelanceerd is (en met een daverend succes, mogen we wel zeggen!), konden we eindelijk Josephine van ons geliefde Social Media team spreken om ons te vertellen wat er allemaal achter de schermen gebeurt. 

De foto's zien er prachtig uit! Wat was de inspiratie voor dit thema?

J: Het was een combinatie van verschillende dingen. Enerzijds wilden we, omdat ICE TEA een zomerdrankje is, een ontspannen stemming en zomerse vibes overbrengen door middel van heldere kleuren en een prachtig mediterraan landschap. Anderzijds wilden we ook laten zien hoe je, net als ijs, onvergetelijke momenten in de tijd kan "bevriezen", met een drankje dat je terug in de tijd brengt en je elke keer dat je het drinkt aan dat moment herinnert. We hebben dus veel spontane foto's gemaakt van mensen die van de zon genoten en geprobeerd het geluk en de vreugde in elke foto vast te leggen. Als ik erop terugkijk, denk ik dat de fotoshoot onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen.

Was er iets dat je verraste? 

J: Absoluut! Ik ben al eerder bij shoots geweest, maar ik was (ben nog steeds) erg onder de indruk van de hoeveelheid moeite en tijd die in deze waterdrop® shoot werd gestoken. Het team laat het er gemakkelijk uitzien, maar je kan alleen maar begrijpen hoeveel zweet en tranen het heeft gekost als je erbij was. Het aantal keren dat we een shot opnieuw moesten filmen of fotograferen omdat het niet perfect was, en de hoeveelheid details waar we op moesten letten... ontelbaar!

Ik herinner me een scène rond de tafel en we hadden vreselijke honger, maar het duurde een eeuwigheid omdat de kruiden op de pasta er niet goed uitzagen. Onnodig te zeggen dat zodra de foto's waren genomen, de pasta binnen enkele minuten was verorberd!

Wie deed wat? Wat waren jullie rollen en verantwoordelijkheden? 

J: Iedereen had een andere rol. Marie was verantwoordelijk voor alles wat met de organisatie en de modellen te maken had. Zo bracht zij de modellen op de hoogte van de afspraken, regelde dat ze werden opgehaald en teruggebracht naar het hotel. Teresa en ik waren de setassistenten, wat veel voorbereiding en verschillende taken inhield: de kleding organiseren, onze flessen poetsen zodat ze zouden glimmen in de zon, ervoor zorgen dat er niet overal vingerafdrukken op zaten. We waren de hele dag in de weer en brachten om de twee minuten andere producten aan om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Als het echt zonnig was, moesten we er ook voor zorgen dat iedereen zich goed insmeerde en extra fruit snijden om onze drankjes mee te garneren. Op de dag van de shoot werd ons gevraagd om voor iedereen een lunch te maken - ik heb nog nooit in mijn leven zoveel groenten gesneden!

Wat is je meest memorabele moment van de opnames? 

J: Voor mij is dat echt het moment waarop we het huis en landgoed waar we filmden drie dagen lang voor onszelf hadden. Het voelde bijna als thuis: iedereen kon goed met elkaar opschieten en er was een strand in de buurt, ook al hadden we geen tijd om ervan te genieten. In een hotel was dat wel anders geweest! De eigenaren van het landgoed hadden ook veel dieren, zoals ezels, honden en schapen, die op het terrein leefden, wat ons echt opvrolijkte als we moe waren. De ezels vonden het heerlijk om het huis binnen te komen en samen met ons te lunchen!

Waren er ook uitdagingen of moeilijkheden? 

J: Het team stond voor heel wat uitdagingen, maar ik denk dat het feit dat we allemaal onze rollen goed kenden en vervulden, heeft geholpen. We hadden ook geluk met het mooie weer en het was een leuke verandering van omgeving, een paar dagen weg van kantoor.