Waterflessen voor school: 7 dingen waar je op moet letten

Waterflessen voor school: 7 dingen waar je op moet letten

door Lauren Dethier

Ben je op zoek naar een coole waterfles waardoor je kind meer water wil drinken, maar je weet niet waarop je moet letten? Met deze 7 punten in gedachten zorg je ervoor dat je de beste waterfles voor school kiest!

Water drinken moet leuk zijn voor je kind

Opletten in de les, stoom afblazen tijdens de pauze en spelen op het schoolplein. Er gebeurt veel in het dagelijks leven van je kind. Er valt zoveel te ontdekken en te beleven, en dan vergeten veel kinderen simpelweg voldoende water te drinken. Toch is het erg belangrijk om de hele dag goed gehydrateerd te blijven; om goed te kunnen opletten, maar vooral tijdens inspannende activiteiten, zoals de gymles.

Wat kan je doen om kinderen meer te laten drinken?

"Wacht even, ik heb dorst!" zei geen enkel kind ooit. Als je andere spannende dingen te doen hebt, is tijd te kostbaar om te verspillen aan drinken. Om dit tegen te gaan, zijn er enkele eenvoudige trucjes om je kind aan te moedigen meer te drinken. Zo kan een coole waterfles die je kind overal mee naartoe kan nemen enorm helpen, omdat hij/zij/die dan op elk moment kan drinken zonder zijn/haar/hun activiteiten te hoeven onderbreken.


PS: Als je je kind wilt aanmoedigen om meer te drinken, hebben we hier een paar goede tips voor je.

Maar wat is nu de beste waterfles voor op school? Hier zijn 7 kenmerken waarop je moet letten bij het kiezen van een fles.

Een kwaliteitsvolle fles is een ideale metgezel voor het dagelijkse schoolleven. Laat je kind aan het begin van een nieuw schooljaar zelf beslissen over de kleur, vorm en textuur. Als ouder zorg je er het best voor dat de fles aan de volgende criteria voldoet:

1. Robuust

Van werpwedstrijden op de speelplaats tot een tuimeling uit de schooltas, de drinkfles van een kind krijgt nog al wat te verduren en moet daarom robuust genoeg zijn om alle obstakels die op zijn pad komen te doorstaan. 

2. Makkelijk schoon te maken

De meeste kinderen vinden het leuk om vies te worden: rollen in modder, springen in plassen of klimmen in bomen. Hopelijk mag die drinkfles overal mee op avontuur. Een kind steek je in bad, maar het reinigen van een fles moet even gemakkelijk gaan.

3. Lek- en morsvrij

Kinderen en kleine ongelukjes gaan hand in hand. Een lekvrije dop is dus van uitermate belang als je natte schooltassen wilt vermijden. We willen tenslotte niet dat huiswerk nat wordt.

4. Prachtig ontworpen

Felle kleuren of hippe designs, de waterfles moet een echte blikvanger zijn! Creativiteit kent geen grenzen. Van schattige dierenmotieven tot eenvoudige maar stijlvolle kleurtinten, voor elke leeftijd is er een geschikt ontwerp. 

5. BPA-vrij

Sommige plastic flessen geven schadelijke stoffen zoals bisfenol-A (kortweg BPA) af aan de dranken. Daarom raden wij aan alleen BPA-vrije waterflessen te gebruiken als het om je kinderen gaat.

6. Licht

De beste waterfles voor school moet zo licht mogelijk zijn, zodat de schooltas niet te zwaar wordt. Als de fles te zwaar is, vinden kinderen het vervelend om hem mee te nemen en zal je vol terugkrijgen aan het einde van de schooldag.

7. Geur- en smaakneutraal

Niets is erger dan een onaangename geur krijgen bij het drinken. Daarom houden de beste drinkflessen voor school geen geur vast en ruiken ze schoon en fris. Voedselveilig roestvrij staal is een geweldige optie en wordt vaak gebruikt in flessen voor school. 

Te cool voor school: Onze Kids Collectie

Onze Toddler & Kids Bottles zijn perfecte drinkmaatjes voor kleine handjes, en moedigen de allerkleinsten aan om voldoende te drinken terwijl het leuk en speels blijft. Ouders van jongere kinderen kunnen kiezen voor de Toddler Bottles, gemaakt van roestvrij staal (enkelwandig voor lichtgewicht vervoer!), terwijl oudere kinderen kunnen kiezen voor de Kids Bottle in roestvrij staal of borosilicaatglas. De Toddler Bottles en de Kids Glass Bottle zijn beide vaatwasserbestendig en de brede opening van de Kids Bottles maakt het schoonmaken eenvoudig als je ze liever met de hand afwast.

Conclusie:

Een drinkfles is meer dan een leuk accessoire. Het is een bondgenoot die het kind altijd vergezelt en elke val overleeft. Daarom is het zinvol om te investeren in een stevige en stijlvolle fles waar jouw kind lang van kan genieten. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kan je hier onze Kids Collectie bekijken - van speelse dieren tot stijlvolle en kleurrijke opties, er is voor elk kind wat wils. Ontdek het zelf!